Kérdése van vagy rendelést adna le? Hívjon minket! 

+36-76/482-108 +36-20/525-1819

Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG

A nyaraló különböző stíluselemekkel való berendezése igen fontos szempont, hiszen ott van igazán lehetőséged egy hangulatos és családias tér kialakítására, amely lehetővé teszi, hogy nyugodtan pihenhess és kikapcsolódhass a családtagjaid társaságában.

Szeretnéd megtudni, hogy hogyan tudsz egy meleg, komfortos, és sajátos vonzerővel bíró nyaralót stílusosan berendezni?

Ha nyaralódat időtlen eleganciával és rusztikus vonzerővel szeretnéd átitatni, fontold meg a kézzel faragott antik lucfenyő termékekkel való dekorációt, hiszen ezek az egyedi darabok bemutatják a kézműves mesterség szépségét, és emellett egyfajta történelmi hangulatot is kölcsönöznek a nyaralódnak.

5+1 dolog, amit biztosan nem gondolnál az íróasztalodról

 

Ha a bútorokról és a lakberendezésről van szó, nem is gondolnánk, hogy az íróasztalok gyakran létfontosságú szerepet töltenek be életünkben.

 A produktivitástól elkezdve egészen a kreativitás különböző szintjeiig, az íróasztalunk sokkal több, mint egy sima munkafelület, hiszen számos érdekes aspektusa van, amelyek gyakran észrevétlenek maradnak a számunkra.

Ebben a blogbejegyzésben elmélyülünk 5+1 meglepő dologban, amelyekre talán soha nem is gondoltál, amikor az íróasztalodról van szó, valamint adunk egy bónusz betekintést is, amely megváltoztatja azt, ahogyan eddig vélekedtél erről az alapvető funkcionális bútorról.

  A megismerkedésünk óta álmodoztunk egy szép, szeretettel teli otthonról. Az esküvőnk után prioritássá vált, hogy az álmunk ne csak álom legyen többé, ezért belekezdtünk a családi fészek felépítésébe.

  Pocsékul alszol?

  Alszol, de sohasem vagy kipihent?

  Az ágyad új, mégsem az igazi a pihenés?

  Az ágyad régi, de nem tudod, mi lenne a megfelelő váltás?

  Az ágy bizony nem olcsó mulatság, ezt mind tudjuk. Megfelelőt találni tűrhető áron, pedig valódi lehetetlen küldetés. Volt. Egészen idáig.

  Amikor azon agyalunk, mit kéne már idén kicserélni, felújítani vagy renoválni, általában mindig először a konyha, a nappali vagy a hálószobánk jut eszünkbe, hisz itt töltjük a legtöbb időt, amikor otthon vagyunk. A hibák akarva-akaratlanul is a szemünk elé kerülnek, szinte már fejből tudjuk az összes bicegő asztalt, megereszkedett ágyrácsot és túlzsúfolt szekrényt.

  Számtalan fogadalom születik meg az év elején. Idén elkezdem a diétám, több zöldséget fogok enni, rendet tartok majd otthon és a többi. Ismerősek, ugye?

  6 érdekesség, amit nem tudtál az ágyakról

  Ritkán éri az embert annyi stressz, mint a szeretet ünnepe táján, amikor békének és meghittségnek kellene körülvennie minket.

  Sokakban felmerülhet a kérdés így december derekán, hogy miért is alakultak úgy a karácsonyi szokásaink, ahogy. Ti belegondoltatok valaha, miért pont fenyőt állítunk a szeretet ünnepén? Az egyik legstrapabíróbb és legtartósabb fafajtát, csupán néhány napra az otthonunkba, amikor közeledik a szenteste?

  A legtöbben már novemberben felkészülnek, azaz éppen, hogy elkerülik a december, túlzsúfolt karácsonyi felhajtásait. Ilyenkor még nyugodtan lehet nézelődni azon ajándékok vagy dekorációk után, amelyek segítenek feldobni otthonunkat. Most hoztunk nektek három egyszerű tippet, amelyekkel meghozhatjuk az ünnepi hangulatot magatokhoz is!

  Sokan hajlamosak túlzásba esni, ha ajándékokról van szó. Ugye ismerjük azokat a felesleges, de drágának látszó ajándékokat, amiket az évek alatt kaptunk a rokonoktól?

  Általában azt olvassuk a lakberendezési portálok cikkeiben, hogy igyekezzünk sok hasonló bútorral megtölteni otthonunk szobáit, ezzel pedig harmóniát teremtve az életünkben.

  A cottagecore után ideje megismerkednünk egy sötétebb párjával, ami köré hasonlóan nagy felhajtás alakult ki az utóbbi időszakban; ez az esztétikai irányzat pedig nem más, mint a dark academia.

  A 2021-es évben nagy hódításba kezdett nemcsak hazánkban, de a világ minden részén is a vidékies stílus megjelenése. A karantén alatt sokan vidékre menekültek és, bár a világ olybá tűnik, lassan visszaáll a megszokott kerékvágásba, a pandémia alatt újra felfedezett kényelmes, nagyszüleink dácsáját idéző hangulatot szeretnénk továbbvinni magunkkal a hétköznapi életbe is.

  Az újrahasznosítás napjainkban szerencsére nemcsak egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de szükséges is ahhoz, hogy hozzájáruljunk környezetünk fenntartásához.

  Hamarosan újra szeptember és sulikezdés! Mivel talán a gyerkőcöknek újra otthon kell tölteniük az iskolaidő jelentős részét, így nem árt odafigyelnünk, van-e megfelelő hely arra, hogy a kisebbek kényelmesen tudjanak otthonról tanulni.

  A tavalyi évtől kezdve megfigyelhető, mennyire drasztikusan nőnek a faanyagok árai.

  Magyarországon a fenyő tagadhatatlanul az egyik legnépszerűbb faanyag. De mégis hogyan lett az egyik legelterjedtebb és legmegbízhatóbb fafajta hazánkban? Mikortól használjuk, no és miért?

  Magyarországon a fenyő tagadhatatlanul az egyik legnépszerűbb faanyag. De mégis hogyan lett az egyik legelterjedtebb és legmegbízhatóbb fafajta hazánkban? Mikortól használjuk, no és miért?

  Szeretnéd egy kicsit felrázni a hétköznapjaid? Könnyebé tenni az otthonlétet? A Komforttékával hoztunk nektek néhány tippet, aminek ti is hasznát vehetitek a hétköznapokban!

  A 2020-as év mindent megváltoztatott; kiforgatta négy sarkából a világunk, ezzel, pedig minden eddig bevett rutinunk is megváltozott. Sokan már beleőrülnek az otthonlétbe; jogosan. Mindenkire ráférne most egy kiadós szabi, hisz beköszöntött a nyár, így felmerült néhány új kérdés is, mit tehetünk, ha végre szeretnénk kimozdulni otthonról egy kis nyaralásra.

  Ebben az évben mi is igyekszünk sok újdonsággal és bővítéssel kedveskedni nektek; kuponakcióink mellett nagy újdonság az OTP áruhitel opció, mely most sokak számára megkönnyítheti a bútorvásárlást.

  Folytatjuk 2021 lakberendezési trendjeinek ismertetését néhány nagyon izgalmas újítással az előző évekhez képest.

  Mi kell ahhoz, hogy kivitelezd álmaid otthonát?

  2021 egyik felkiáltása a vissza a természetbe, már amennyire ezt a világjárvány megengedi nekünk. Ebben az évben soha nem látott mértékben elszaporodtak a szobanövények, a belső kertek, emellett pedig rendkívül népszerűvé váltak a fabútorok és a bézs, natúr megjelenés is, mintha az emberek, a most nélkülözött természetet, megpróbálták volna az otthonukba húzni.

  A natúr fabútorok hangulatához semmi sem fogható; a fa élettel tölti meg az otthonokat, igazán hangulatos külsőt kölcsönözve minden háznak. Azonban nem minden fabútor egyforma; hallottatok már a tömör bútorokról?

  Sokszor felmerül az bútorvásárlás kérdése, azonban igen kevésszer az, hogy mikor jön el ennek pontosan az ideje.

  Textíliáknál könnyebb észrevenni, például egy kanapénál, fotelnál vagy forgószéknél, ahol az anyag elérik, a bőr megnyúlik, a por, pedig olyannyira beeszi magát a textíliába, hogy a tisztítása nagyjából ugyanannyiba  kerülne, mint egy teljesen új vásárlása. Gyakran elérnek, elszakadnak a cérnák, melynek köszönhetően kibukkan a bélés, sokszor az is előfordul, hogy a bélés megpenészedik vagy elrohad egy-egy véletlenül kiborított pohár víz után, amelyet nem tudtunk hatékonyan megszárítani.

   Az újrahuzatozás persze opció, de ilyet kevesen vállalnak, és ez csak felületi problémakezelés, nem teljes restauráció, amivel újra az ár a probléma; ugyanis egy ilyen procedúra rendkívül költséges, sokszor egyszerűen nem éri meg.

  Mi a teendőnk?

  Lássuk be, ez az év sem indul könnyen, ami a szociális lehetőségeket illeti a kimozdulásra. Közeleg a szerelmesek ünnepe, a Bálintok névnapja és a farsang is, mi pedig home office-ban töltjük a napjainkat és egy kávéra sem ülhetünk be sehová.

  Sokaknak fontos, hogy a hálószobája mindig szép rendben legyen; nemcsak a kedvünket dobja fel, hogyha esténként szép hálószobába térünk lefeküdni, hanem a rendszeresség is a napi rutinunk részét képezheti, megnyugtató hatást eredményezve ezzel.

  Az előző nem volt egy könnyű év senki számára sem, azonban a 2021-es remélhetőleg már beváltja a hozzá fűzött reményeinket. Bár még mindig ügyelnünk kell és lábujjhegyen járni, ami a társasági életet illeti, továbbá fokozottan ügyelnünk még az érintkezésekre is, azonban ideje pozitívan tekinteni a jövőnkre.

  De mégis hogyan kezdjünk neki ’21-es évnek?

  Az ember nehezen látja magát frissnek és üdének, miután a lakásból kimenni is alig van kedve – állandó maszkviselés, munka, távoktatás, ráadásul, ha mégis kimerészkedünk ez a hideg idő és csípős szél… Lassan tényleg az otthon marad az egyetlen hely, ahol kipihenhetjük magunkat és tényleg azt csinálhatunk, amit szeretnénk most, hogy más opciónk egyelőre nem maradt.

  Miért fontos ez most jobban, mint bármikor?

  Feltehetően eddig észre sem vetted, hogy baj van a szekrényeddel.

  De ugyan mi gond lenne vele? Áll a lábán, nyílik az ajtaja, működnek a fiókjai. Akkor mégis mi?

  Mindenki nézzen szét egy nagymosás után a lakásában és vallja be becsülettel: állnak ruhák a szárítón? A széken? Az ágy végében? A kanapéra hajtogatva, esetleg a vasalódeszka szélén? Igen. És a szekrény ennek ellenére tele van? Nos, a válasz legtöbbször szintén igen.

   

  Örökké kupi van, hisz egyre több a játék, a széthajigált ruha és az edzőcuccnak is el kell férnie valahol a tankönyvek mellett? Bizony, a gyerekeknek van a legtöbb holmijuk és ez idővel egyre csak több lesz; minden új hobbi, sport és megkezdett osztály után újabb dolgok öntik el a szobát, és ebben az állandóan kinőtt ruhák no meg a szeretett játékok benne sincsenek.

  Nálatok is napok óta esik már? Az embernek semmi energiája, semmi kedve és szíve szerint egész napot egy bögre tea meg egy sorozat felett ücsörögve töltené. Azonban ahogy a felnőtteket megviseli az ősz közeledte, úgy élénkülnek egyre a gyerekek...

  „Én ma ki se akarok kelni az ágyból!” – gondoljuk magunkban szinte minden reggel. Az ősz nem sokat segít a hozzáállásunkon, ugyanis odakint esik, hideg van, fúj a szél és akkor sem sokkal jobb a helyzet, hogyha otthonról dolgozunk.

  Az énidő fogalma, mely az angolszász nyelvű országokból érkezett hozzánk, egyre elterjedtebb a hétköznapjainkban. Hogy mit jelent ez pontosan? Félreteszünk mindent; a munkát, a háztartást, a gyerekeket, az aggasztó gondolatokat meg teendőket, és csak magunkra fókuszálunk. Az ősz a bekuckózás évszaka, amikor másra sem vágyunk, csak egy szép nagy bögrében gőzölgő forró teára és egy kis időre önmagunkkal, amikor nem zavar meg minket senki és semmi, maximum az ablakon kopogó esőcseppek.

  Egy kényelmes, nagy ágy a pihentető alváson kívül remekül használható home office-ként, reggeliző sarokként, vagy éppen játszótérként. A fokozott, egyoldalú terhelés azonban a gyengébb minőségű matracokat megviseli, hepehupássá válhatnak, s ezzel elveszíthetik legfontosabb tulajdonságukat - azt, hogy kényelmes testhelyzetet biztosítsanak, mikor rajtuk fekszünk.

  Érdemes megvizsgálnunk, milyen állapotban van ágymatracunk. Ha csere szükséges, ne halogassuk sokáig - a lestrapált fekvőfelület nyak-, váll-, derékfájást okozhat, s ez nemcsak éjszakáinra, nappalainkra is rányomhatja bélyegét.