BLOG

2022.01.07 10:35
Új év, új szoba!

Számtalan fogadalom születik meg az év elején. Idén elkezdem a diétám, több zöldséget fogok enni, rendet tartok majd otthon és a többi. Ismerősek, ugye?

6 érdekesség, amit nem tudtál az ágyakról

6 érdekesség, amit nem tudtál az ágyakról

Nincs ötleted? Vegyél ajándékutalványt!

Ritkán éri az embert annyi stressz, mint a szeretet ünnepe táján, amikor békének és meghittségnek kellene körülvennie minket.

Miért pont fenyő a karácsonyfa?

Sokakban felmerülhet a kérdés így december derekán, hogy miért is alakultak úgy a karácsonyi szokásaink, ahogy. Ti belegondoltatok valaha, miért pont fenyőt állítunk a szeretet ünnepén? Az egyik legstrapabíróbb és legtartósabb fafajtát, csupán néhány napra az otthonunkba, amikor közeledik a szenteste?

Hogy varázsold karácsonyi meseországgá otthonod?

A legtöbben már novemberben felkészülnek, azaz éppen, hogy elkerülik a december, túlzsúfolt karácsonyi felhajtásait. Ilyenkor még nyugodtan lehet nézelődni azon ajándékok vagy dekorációk után, amelyek segítenek feldobni otthonunkat. Most hoztunk nektek három egyszerű tippet, amelyekkel meghozhatjuk az ünnepi hangulatot magatokhoz is!

Bútort karácsonyra? Igen, miért ne!

Sokan hajlamosak túlzásba esni, ha ajándékokról van szó. Ugye ismerjük azokat a felesleges, de drágának látszó ajándékokat, amiket az évek alatt kaptunk a rokonoktól?

Térkihasználás maximumon - hogyan csináljuk?

Általában azt olvassuk a lakberendezési portálok cikkeiben, hogy igyekezzünk sok hasonló bútorral megtölteni otthonunk szobáit, ezzel pedig harmóniát teremtve az életünkben.

Online vásárlási és szállítási útmutató

Hogyan vásárolj hatékonyan online?

2021.09.28 11:13
Mi az a dark academia?

A cottagecore után ideje megismerkednünk egy sötétebb párjával, ami köré hasonlóan nagy felhajtás alakult ki az utóbbi időszakban; ez az esztétikai irányzat pedig nem más, mint a dark academia.

2021.09.20 10:58
Mi az a cottagecore?

A 2021-es évben nagy hódításba kezdett nemcsak hazánkban, de a világ minden részén is a vidékies stílus megjelenése. A karantén alatt sokan vidékre menekültek és, bár a világ olybá tűnik, lassan visszaáll a megszokott kerékvágásba, a pandémia alatt újra felfedezett kényelmes, nagyszüleink dácsáját idéző hangulatot szeretnénk továbbvinni magunkkal a hétköznapi életbe is.

Miért ártalmasak az újrahasznosított bútorok?

Az újrahasznosítás napjainkban szerencsére nemcsak egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de szükséges is ahhoz, hogy hozzájáruljunk környezetünk fenntartásához.

Sulikezdés a Komforttékával

Hamarosan újra szeptember és sulikezdés! Mivel talán a gyerkőcöknek újra otthon kell tölteniük az iskolaidő jelentős részét, így nem árt odafigyelnünk, van-e megfelelő hely arra, hogy a kisebbek kényelmesen tudjanak otthonról tanulni.

Miért emelkedik a fenyőbútor ára?

A tavalyi évtől kezdve megfigyelhető, mennyire drasztikusan nőnek a faanyagok árai.

Honnan ered a fenyőbútor? (II. rész)

Magyarországon a fenyő tagadhatatlanul az egyik legnépszerűbb faanyag. De mégis hogyan lett az egyik legelterjedtebb és legmegbízhatóbb fafajta hazánkban? Mikortól használjuk, no és miért?

Honnan ered a fenyőbútor? (I. rész)

Magyarországon a fenyő tagadhatatlanul az egyik legnépszerűbb faanyag. De mégis hogyan lett az egyik legelterjedtebb és legmegbízhatóbb fafajta hazánkban? Mikortól használjuk, no és miért?

6 egyszerű lakberendezési tipp, hogy könnyebbé tedd az életed

Szeretnéd egy kicsit felrázni a hétköznapjaid? Könnyebé tenni az otthonlétet? A Komforttékával hoztunk nektek néhány tippet, aminek ti is hasznát vehetitek a hétköznapokban!

2021.06.11 12:13
Nyaralótrendek

A 2020-as év mindent megváltoztatott; kiforgatta négy sarkából a világunk, ezzel, pedig minden eddig bevett rutinunk is megváltozott. Sokan már beleőrülnek az otthonlétbe; jogosan. Mindenkire ráférne most egy kiadós szabi, hisz beköszöntött a nyár, így felmerült néhány új kérdés is, mit tehetünk, ha végre szeretnénk kimozdulni otthonról egy kis nyaralásra.

OTP áruhitel - miért érdemes belevágni?

Ebben az évben mi is igyekszünk sok újdonsággal és bővítéssel kedveskedni nektek; kuponakcióink mellett nagy újdonság az OTP áruhitel opció, mely most sokak számára megkönnyítheti a bútorvásárlást.

Lakberendezési trendek 2021. (II. rész)

Folytatjuk 2021 lakberendezési trendjeinek ismertetését néhány nagyon izgalmas újítással az előző évekhez képest.

Lakberendezési trendek 2021. (I. rész)

Mi kell ahhoz, hogy kivitelezd álmaid otthonát?

2021 egyik felkiáltása a vissza a természetbe, már amennyire ezt a világjárvány megengedi nekünk. Ebben az évben soha nem látott mértékben elszaporodtak a szobanövények, a belső kertek, emellett pedig rendkívül népszerűvé váltak a fabútorok és a bézs, natúr megjelenés is, mintha az emberek, a most nélkülözött természetet, megpróbálták volna az otthonukba húzni.

2021.03.22 13:09
Milyen a tömörfa bútor?

A natúr fabútorok hangulatához semmi sem fogható; a fa élettel tölti meg az otthonokat, igazán hangulatos külsőt kölcsönözve minden háznak. Azonban nem minden fabútor egyforma; hallottatok már a tömör bútorokról?

Tömeggyártott bútorok? Kösz, de nem!

Sokszor felmerül az bútorvásárlás kérdése, azonban igen kevésszer az, hogy mikor jön el ennek pontosan az ideje.

Textíliáknál könnyebb észrevenni, például egy kanapénál, fotelnál vagy forgószéknél, ahol az anyag elérik, a bőr megnyúlik, a por, pedig olyannyira beeszi magát a textíliába, hogy a tisztítása nagyjából ugyanannyiba  kerülne, mint egy teljesen új vásárlása. Gyakran elérnek, elszakadnak a cérnák, melynek köszönhetően kibukkan a bélés, sokszor az is előfordul, hogy a bélés megpenészedik vagy elrohad egy-egy véletlenül kiborított pohár víz után, amelyet nem tudtunk hatékonyan megszárítani.

 Az újrahuzatozás persze opció, de ilyet kevesen vállalnak, és ez csak felületi problémakezelés, nem teljes restauráció, amivel újra az ár a probléma; ugyanis egy ilyen procedúra rendkívül költséges, sokszor egyszerűen nem éri meg.

Mi a teendőnk?

Valentin nap házilag? Kezdjük az elején!

Lássuk be, ez az év sem indul könnyen, ami a szociális lehetőségeket illeti a kimozdulásra. Közeleg a szerelmesek ünnepe, a Bálintok névnapja és a farsang is, mi pedig home office-ban töltjük a napjainkat és egy kávéra sem ülhetünk be sehová.

2021.01.22 11:01
Az ágytakaró előnyei

Sokaknak fontos, hogy a hálószobája mindig szép rendben legyen; nemcsak a kedvünket dobja fel, hogyha esténként szép hálószobába térünk lefeküdni, hanem a rendszeresség is a napi rutinunk részét képezheti, megnyugtató hatást eredményezve ezzel.

2021.01.07 08:55
Új év, új kezdet!

Az előző nem volt egy könnyű év senki számára sem, azonban a 2021-es remélhetőleg már beváltja a hozzá fűzött reményeinket. Bár még mindig ügyelnünk kell és lábujjhegyen járni, ami a társasági életet illeti, továbbá fokozottan ügyelnünk még az érintkezésekre is, azonban ideje pozitívan tekinteni a jövőnkre.

De mégis hogyan kezdjünk neki ’21-es évnek?

2020.11.11 12:30
Pihensz te rendesen?

Az ember nehezen látja magát frissnek és üdének, miután a lakásból kimenni is alig van kedve – állandó maszkviselés, munka, távoktatás, ráadásul, ha mégis kimerészkedünk ez a hideg idő és csípős szél… Lassan tényleg az otthon marad az egyetlen hely, ahol kipihenhetjük magunkat és tényleg azt csinálhatunk, amit szeretnénk most, hogy más opciónk egyelőre nem maradt.

Miért fontos ez most jobban, mint bármikor?

2020.10.27 10:00
Mi a baj a szekrényeddel?

Feltehetően eddig észre sem vetted, hogy baj van a szekrényeddel.

De ugyan mi gond lenne vele? Áll a lábán, nyílik az ajtaja, működnek a fiókjai. Akkor mégis mi?

Mindenki nézzen szét egy nagymosás után a lakásában és vallja be becsülettel: állnak ruhák a szárítón? A széken? Az ágy végében? A kanapéra hajtogatva, esetleg a vasalódeszka szélén? Igen. És a szekrény ennek ellenére tele van? Nos, a válasz legtöbbször szintén igen.

Hol a hiba a gyerekszobában?

 

Örökké kupi van, hisz egyre több a játék, a széthajigált ruha és az edzőcuccnak is el kell férnie valahol a tankönyvek mellett? Bizony, a gyerekeknek van a legtöbb holmijuk és ez idővel egyre csak több lesz; minden új hobbi, sport és megkezdett osztály után újabb dolgok öntik el a szobát, és ebben az állandóan kinőtt ruhák no meg a szeretett játékok benne sincsenek.

"Itt van az ősz, it van újra..."

Nálatok is napok óta esik már? Az embernek semmi energiája, semmi kedve és szíve szerint egész napot egy bögre tea meg egy sorozat felett ücsörögve töltené. Azonban ahogy a felnőtteket megviseli az ősz közeledte, úgy élénkülnek egyre a gyerekek...

Home office prémium minőségben

„Én ma ki se akarok kelni az ágyból!” – gondoljuk magunkban szinte minden reggel. Az ősz nem sokat segít a hozzáállásunkon, ugyanis odakint esik, hideg van, fúj a szél és akkor sem sokkal jobb a helyzet, hogyha otthonról dolgozunk.

2020.09.23 14:30
Milyen a minőségi énidő?

Az énidő fogalma, mely az angolszász nyelvű országokból érkezett hozzánk, egyre elterjedtebb a hétköznapjainkban. Hogy mit jelent ez pontosan? Félreteszünk mindent; a munkát, a háztartást, a gyerekeket, az aggasztó gondolatokat meg teendőket, és csak magunkra fókuszálunk. Az ősz a bekuckózás évszaka, amikor másra sem vágyunk, csak egy szép nagy bögrében gőzölgő forró teára és egy kis időre önmagunkkal, amikor nem zavar meg minket senki és semmi, maximum az ablakon kopogó esőcseppek.

Mindenki a hálóba! Avagy mitől lesz család-álló egy matrac?

Egy kényelmes, nagy ágy a pihentető alváson kívül remekül használható home office-ként, reggeliző sarokként, vagy éppen játszótérként. A fokozott, egyoldalú terhelés azonban a gyengébb minőségű matracokat megviseli, hepehupássá válhatnak, s ezzel elveszíthetik legfontosabb tulajdonságukat - azt, hogy kényelmes testhelyzetet biztosítsanak, mikor rajtuk fekszünk.

Érdemes megvizsgálnunk, milyen állapotban van ágymatracunk. Ha csere szükséges, ne halogassuk sokáig - a lestrapált fekvőfelület nyak-, váll-, derékfájást okozhat, s ez nemcsak éjszakáinra, nappalainkra is rányomhatja bélyegét.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu