Kérdése van vagy rendelést adna le? Hívjon minket! 

+36-76/482-108 +36-20/525-1819

Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG
2021.08.26 11:28

Miért ártalmasak az újrahasznosított bútorok?

Miért ártalmasak az újrahasznosított bútorok?

Az újrahasznosítás napjainkban szerencsére nemcsak egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de szükséges is ahhoz, hogy hozzájáruljunk környezetünk fenntartásához.

Ezzel egyenes arányban persze egyre népszerűbbek az újrahasznosított anyagokból készült bútorok, ahol sokszor nemcsak faanyagokat, hanem műanyagot és egyéb más szintetikus, nem lebomló hulladékokat is felhasználnak egy-egy darab elkészítéséhez.

Az elv igen nemes, hisz ezek az anyagok a természetbe kerülve rengeteg kárt tehetnének, így azonban kapnak egy második esélyt, valaki hasznát veheti nekik, és még a környezetet sem szennyezik direkt. Azonban abba kevesen gondolnak bele, hogy az éremnek két oldala van. Ezek a bútorok, bár jelenleg igen divatosak, nem szabad szem elől tévesztenünk a tényt, hogy nem tiszta, tömörfából készültek, hanem sok vegyített anyag felhasználásával, így időtálóságuk nagyban csökken. Ezek a darabok általában csak néhány évig bírják, arról nem is beszélve, hogy esztétikai hibáik is igen nehezen javíthatóak, kezelésük pedig szinte lehetetlen.

Ezzel szemben a fenyő az egyik legidőtállóbb, legstrapabíróbb fafajta; ha újrahasznosított anyagból készült bútorok helyett borovit választjuk, akkor nem kell néhány év után kidobnunk elhasznált darabjaink, ugyanis még sok évtized múltán is ugyanolyan jól fognak majd szolgálni minket, mint előtte. A fenyőbútor tehát egy olyan egyszeri befektetés, amiért nemcsak az ön otthona, de a természet is nagyon hálás lesz.

Ha te is szeretnéd minőségi fenyőbútorokkal megtölteni az otthonod, akkor nézd meg különleges akcióink: https://fenyobutor24.hu/shop_artspec.php?artspec=1