Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG
2021.09.28 11:13

Mi az a dark academia?

Mi az a dark academia?

A cottagecore után ideje megismerkednünk egy sötétebb párjával, ami köré hasonlóan nagy felhajtás alakult ki az utóbbi időszakban; ez az esztétikai irányzat pedig nem más, mint a dark academia.

A dark academia egy népszerű tudományos esztétika, amely a klasszikus irodalom, az önfeltárásra való törekvés, valamint a tudás és a tanulás általános szenvedélye körül forog. Párjához hasonlóan ő is 2019-ben látott napvilágot és kezdett egyre elterjedtebbé válni az internetezők körben.

Ellentétben a cottagecore-ral látványvilága elsősorban a 19. századi felső osztálybeli európai kultúrából merítkezik, szem előtt tartva a korban divatos tárgyakat, úgymint az esztétika, filozófia vagy akár a csillagászat. Ezeket ma már elavultnak tartjuk, azonban ez egy olyan letűnt, misztifikált kort idéz, amikor a tanulás és a benn töltött idő még öröm volt, nem kötelesség; ezt a komfortos, ódon könyvtárak és régivágású egyetemi épületek stílusára jellemző hangulatot hivatott visszahozni eme irányzat.

A dark academia esztétikumára tehát a sötét színek jellemzőek. Kivétel nélkül mindig fabútorokkal operál, a modern anyagokat, újító formákat minden szempontból nélkülözi; a nehéz, tömör, sötétre festett fa és a hol matt, hol fényes lakkozás a jellemző bútorzatára. Szereti a könyvespolcokat, a nagy gardróbszekrényeket és a széles franciaágyakat. A dark academia esztétikuma alapján berendezett szobák leginkább egy elegáns, viktoriánus elemeket idéző kellemes sarokra hasonlítanak, ahol az ember szívesen tölt időt néhány könyv és egy bögre tea kíséretében.

Ha ez a divat közelebb ál hozzád, mint a korábbi cikkünkben bemutatott cattagecore, akkor itt a lehetőség, ugyanis a Komforttéka csapata mindkét esztétikumba tökéletesen beilleszthető bútorokkal is foglalkozik. Nézd meg lakkozható, pácolható vagy éppen antik kínálatunk itt: https://fenyobutor24.hu/shop_artspec.php?artspec=1