Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG
2021.09.20 10:58

Mi az a cottagecore?

Mi az a cottagecore?

A 2021-es évben nagy hódításba kezdett nemcsak hazánkban, de a világ minden részén is a vidékies stílus megjelenése. A karantén alatt sokan vidékre menekültek és, bár a világ olybá tűnik, lassan visszaáll a megszokott kerékvágásba, a pandémia alatt újra felfedezett kényelmes, nagyszüleink dácsáját idéző hangulatot szeretnénk továbbvinni magunkkal a hétköznapi életbe is.

A természetes, egyszerű stílusnak a fő képviselője napjainkban, az Amerikában már jól ismert cottagecore trend, amely sokszor párosul olyan újszerű esztétikai irányzatokkal, mint a „dark academia” vagy éppen a „weirdcore”.

Bár a trend már 2019-ben megjelent az interneten, hamar feledésbe is merült. 2020-ban azonban, a Covid-válság közepén egy egészen váratlan fordulat keltette új életre, méghozzá Lirika Matoshi „epres ruhája”, ami világos, rózsaszín színével és festői esésével felébresztette az emberekben az éhséget a hasonló esztétikumokra. Ekkor éledt fel a cottagecore is és kezdett világhódító körútjába, legyen szó divatról, filmekről vagy éppen a lakberendezésről; a stílus mindenhol letette a kéznyomát.

A cottagecore alapja, hogy legyünk bármilyen nagyvárosban a világ körül, akkor is egy nyugodt kis faházban érezhessük magunkat az otthonunk falain belül. Az irányzat az európai vidékek esztétikáján alapuló látványvilággal operál; keresi a természetközeliséget. Ennélfogva naturalista színpalettával rendelkezik, színei világos, zöld lombokat, szürke köveket, sárga szalmát vagy éppen a réti virágok színeit idézik.

A stílus jellegzetessége a rengeteg növény, a világos terek, az antikvitások, a pasztell színvilág, sokszor a visszafogott virágminták és a minden cicomát nélkülöző natúr bútorok. A cottagecore amellett, hogy rendkívül népszerűvé vált az Instagramtól kezdve a TikTokon át egészen a Youtube-ig, természetesen edukációs jelleget is hordoz magában; támogatja a valódi faanyagok használatát, ezzel sokáig megőrizve őket, tekintettel a környezettudatosságra és persze a hagyományos esztétikumra.

Neked is felkeltette az érdeklődésed ez a modern, azonban antik korokat idéző stílusirányzat? Ha szeretnéd te is felfrissíteni kicsit az életed és megtetszett, amit olvastál, akkor látogass el a honlapunkra, mely tömör, natúr, borovi fenyőből készült bútorokkal kápráztatja el nemcsak a város, de a vidék szerelmeseit is. Ám ha úgy tetszik, tudod színesen is kérni bútoraidat. Nézd meg színeinket és szeress bele új bútoraidba itt: