Kérdése van vagy rendelést adna le? Hívjon minket! 

+36-76/482-108 +36-20/525-1819

Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG
2022.01.07 10:35

Új év, új szoba!

Új év, új szoba!

Számtalan fogadalom születik meg az év elején. Idén elkezdem a diétám, több zöldséget fogok enni, rendet tartok majd otthon és a többi. Ismerősek, ugye?

Mindig jobban szeretnénk magunkat érezni és magasztos célokat kitűzni magunk elé, amivel nincs is semmi baj – ugyanakkor sokszor nem vesszük észre a legegyszerűbb megoldásokat, amik itt vannak az orrunk előtt és feldobhatják nemcsak az évkezdésünk, de a hangulatunk is.

Ha új év, akkor új szoba!

Nem kell rögtön a mély vízbe ugrani, elég néhány változtatás, amelyet te is könnyedén menedzselni tudsz otthonodban – az egyik ilyen megoldás a szobák átrendezése. Mozdítsd el a helyükről a bútoraidat és gondold újra az egészet; garantáltan frissesség költözik majd otthonodba a változásoktól.

A feng shui az otthonok rendezésénél mindig az ajtókat tartja szem előtt, hisz az ajtókon át áramlik be a pozitív energia, a csí, így érdemes minden nehezebb bútort távolabb rakni a bejárati ajtótól. Az asztalt érdemes az ajtó felé fordítani, hogy biztonságban érezzük magunkat, míg az ágyat az ablak közelébe tolni. A hálóban érdemes az éjjeliszekrényre mindig lámpát rakni, az ágyat pedig nem javaslott az ajtó és az ablak közé tenni, ugyanis megakaszthatja a csí áramlását.

A hygge azt ajánlja, hogy az ablakok környezetét mindig tartsuk tisztán és óvakodjunk az olyan berendezésektől, amelyek felfogják a természetes fényt, amely az otthonunkba áramlik. Emellett 

különösen nagy hangsúlyt fektet az ágyra és a környezetére, hiszen életünknek jelentős részét ágyban töltjük; fontos, hogy komfortos legyen a környezet és szívesen térjünk nyugovóra fekhelyünkön.

A már említett tanácsok mellett jó szem előtt tartani azt is, hogy az azonos bútorcsaládból származó darabok különösen javallottak, hisz harmonikusan illeszkednek egymáshoz, ezzel nemcsak a lelkünkben, de otthonunkban is békét teremtve. Ha teheted tehát vásárolj egy termékcsalád darabjai közül, vagy hasonló stílusú bútorokat; annál könnyebb lesz később nemcsak a szobarendezés, de a harmónia megtalálása is.