Kérdése van vagy rendelést adna le? Hívjon minket! 

+36-76/482-108 +36-20/525-1819

Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG
2020.07.27 10:01

Mindenki a hálóba! Avagy mitől lesz család-álló egy matrac?

Mindenki a hálóba! Avagy mitől lesz család-álló egy matrac?

Egy kényelmes, nagy ágy a pihentető alváson kívül remekül használható home office-ként, reggeliző sarokként, vagy éppen játszótérként. A fokozott, egyoldalú terhelés azonban a gyengébb minőségű matracokat megviseli, hepehupássá válhatnak, s ezzel elveszíthetik legfontosabb tulajdonságukat - azt, hogy kényelmes testhelyzetet biztosítsanak, mikor rajtuk fekszünk.

Érdemes megvizsgálnunk, milyen állapotban van ágymatracunk. Ha csere szükséges, ne halogassuk sokáig - a lestrapált fekvőfelület nyak-, váll-, derékfájást okozhat, s ez nemcsak éjszakáinra, nappalainkra is rányomhatja bélyegét.

S hogy milyen egy igazi “családbarát” matrac?

Sokoldalú

Évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a hideghab matracok, hiszen ezek ötvözik magukban leginkább azokat a tulajdonságokat, amelyek az ideális alvásélményhez szükségesek - még akkor is, ha élénk kisgyermekekkel nehezített a pálya. 

Ezek a hosszú élettartamú, antiallergén, jó légáteresztő képességgel rendelkező matracok ráadásul számos változatban elérhetőek. A különböző méret és keménység mellett válaszhatunk akár mindkét oldalán használható matracot is. Ezeknél a daraboknál a fekvőfelület vagy az évszakhoz igazodik - téli és nyári “oldal” -, vagy a keménysége eltérő. (A hideghab matracok könnyűek, így ezzel az extra tulajdonsággal valóban tudunk majd élni, nem fog gondot okozni a forgatás!)

Ellenálló

A hideghab matracokban a töltőanyag sűrűsége és keménysége teljesen homogén, a matrac valamennyi pontján egyforma minőségű. Rugalmas és nagy alátámasztó erővel rendelkezik, a fekvőfelület egészén eloszlik a terhelés, emiatt nem jelentkezik az anyagfáradás: a kiülés, gödrösödés. Bár nem feltétlenül számít rendeltetésszerű használatnak, ha halálugrásokat és tigrisbukfenceket mutatunk be az ágyban, ezek a darabok jó eséllyel kitartanak, míg felnő egy fészekalja utódunk.

Antiallergén

A matracok esetében nemcsak a belbecs számít, hanem a külcsín, vagyis a külső huzat is. Ma már szinte alapkövetelmény, hogy ez a szövetborítás antiallergén és antisztatikus legyen, így téve még kellemesebbé az ágyban töltött időt. A bőrbarát aloe vera kivonat, a bambusz-, vagy ezüst- és szénszálakkal átszőtt textilhuzatok valódi pihenést biztosítanak a család allergiával küzdő tagjainak is.

 

Plusz egy tipp: vízhatlan matracvédőinket nemcsak kisgyermekes családoknak ajánljuk. Sok őszhajszáltól kímélheti meg azokat is, akik cicákkal-kutyusokkal osztják meg az otthonukat. Balesetek bármikor előfordulhatnak, de sokkal könnyebb dolgunk van, ha egy egész matrac helyett csak a mosógépben könnyen mosható matracvédőt kell kitisztítanunk.