Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG
2021.10.15 12:15

Online vásárlási és szállítási útmutató

Online vásárlási és szállítási útmutató

Hogyan vásárolj hatékonyan online?

Manapság egyre elterjedtebb az online vásárlás, amire a 2020-as év csak méginkább ráerősített bezárt üzleteivel. Be kell látnunk, hogy online elintézni egy vásárlást sokkalta kényelmesebb, mint elmenni egy üzletig, kiállni a sorunk vagy éppen az üzletben keresgélni, hol a keresett termékünk, esetleg, hogy van-e belőle raktáron.

Online csak belépünk a felületre, ahonnan vásárolni szeretnénk és komfortosan végigpörgetjük az oldalt. Egy pillantással felmérjük a kínálatot, beállítjuk a szűrőket, az árakat, optimalizáljuk a keresést ahelyett, hogy az üzletben köröznénk.

De mit is kell szem előtt tartanunk, amikor online vásárolunk? Először is meg kell néznünk, hogy az adott webshop, amit kiszemeltünk, mennyire megbízható. Egész gyorsan és egyszerűen rájöhetünk arra, hogy a honlap, amit kiválasztottunk valid-e, vagy csak a pénzt akarja kicsalni a gyanútlan látogatókból. Ezt pedig úgy tehetjük meg, hogy ellenőrizzük a, zömében az oldalak alján feltüntetett, cégadatokat; ezek hiányában gyanakodnunk kell, hogy talán nem a legjobb honlapot választottuk a bevásárlásra.

 

  • Házhozszállítás online vásárlásnál – hol és hogyan a legjobb?

 

A megfelelő oldal kiválasztása azonban nem minden. A legfontosabb kérdés mindig a kiszállítás, hiszen annak minőségéért a legtöbb cég nem vállal felelősséget.

Szabó Attila, a Komforttéka fenyőbútor és matracáruház tulajdonosa szerint a házhozszállítás gyakran kimerül abban, hogy a terméket az ajtó előtt rakják le, így az emeletre már a megrendelőnek kell felcipelnie azt, de fontos odafigyelni a szállítási határidőre is, hiszen bizonyos esetekben akár egy hónapot is kell várni a már kifizetett bútorokra.

A szakértő szerint vásárlást követően és az egész rendelési folyamatban a legnagyobb buktató maga a szállítás lehet. Sok vállalatnál külső csomagszállító partnerekkel működnek együtt, de a Komforttékánál például saját autóval viszik ki a termékeket.

„Sok ügyfelünk panaszkodott már arra, hogy máshol nem teljesítették a házhozszállítást, mert az összeszerelt terméket nem vitték fel a lakásukba. Fontos elolvasni az apróbetűs részeket is, mert egyes webáruházak csak térítés ellenében viszik egészen a szobáig a termékeket, magyarul plusz kiadást jelenthet, ha emeleten lakunk. Mi megbecsüljük a vásárlóinkat és maximálisan próbálunk eleget tenni a kívánságaiknak rejtett költségek nélkül” – magyarázta Szabó Attila, hozzátéve, a házhozszállítás minőségét náluk tovább erősíti, hogy minden ügyfelet felhívnak rendelés után egyeztetésre.

Mint mondta, jellemző buktató még, ha valaki ingyen házhozszállítást kínál fel. Ez jellemzően akkor fordulhat elő, ha külföldi raktárról hozzák be a terméket, így akár 20-30 nap is eltelhet, mire az megérkezik a vevőhöz. A Komforttéka fenyőbútor és matracáruháznál a bútorok és matracok 98 százaléka magyarországi gyártóktól származik, így ami nincs raktáron, az is legkésőbb 1-2 héten belül célba ér.

Felhívta rá a figyelmet, hogy rendelés előtt érdemes a szállítási határidőt is átolvasni. Sok webáruház nem jelez előre időpontot, míg más helyeken pontosan megadják a várható érkezés időpontját, így a vásárlónak nem kell az egész napot otthon töltenie, legyen az ország bármelyik részén is.

Amit még fontos szem előtt tartanunk, az a kiszállítás ára. Sokszor a vásárlók nem, vagy igen rosszul kalkulálják bele a végösszegbe a szállítási költségeket, ugyanígy a cégek kommunikációjában is akad sokszor hiba, így a vevőket sokszor a pénztárnál érik nagy meglepetések. A Komforttéka szállítása a legkedvezőbb árú bútorkiszállítás, és minden esetben van lehetőség egyéni ajánlatot kérni. Bútort szállítani nem olcsó mulatság, azonban ezt is lehet kedvezően kivitelezni, cégünk pedig pont erre törekszik. A Komforttéka tehát arra bíztatja vásárlóit, hogy kérjenek egyedi ajánlatot, telefonos egyeztetést és, ha bárhol máshol kedvezőbb feltételeket találnak a vásárlásra, nyugodtan lépjenek velük kapcsolatba, ugyanis nekik igazi szívügyük a vevők elégedettsége.

Akciós kínálatunkat itt találod: https://fenyobutor24.hu/shop_artspec.php?artspec=1