Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/482-108

BLOG
2021.10.20 09:39

Térkihasználás maximumon - hogyan csináljuk?

Térkihasználás maximumon - hogyan csináljuk?

Általában azt olvassuk a lakberendezési portálok cikkeiben, hogy igyekezzünk sok hasonló bútorral megtölteni otthonunk szobáit, ezzel pedig harmóniát teremtve az életünkben.

Kerüljön a térbe egy kis kanapé, két fotel, néhány komód, egy dohányzóasztal, székek és puffok, no meg néhány szekrény, hogy minden elférjen. Ezzel nincs semmi baj, azonban eddig nem gyakran szólt a fáma arról, ha nekünk éppenséggel nincs lehetőségünk sok kis bútorral berendezni otthonunk, esetleg elüt az ízlésünktől is.

Kevésbé ismert, azonban annál elterjedtebb eljárás az otthonok berendezését illetően a nagy bútorok választása. Hogy mit értünk ez alatt? Hatalmas franciaágyakat, hosszú, sokfiókos komódokat, kétajtós, Narniát megszégyenítő szekrényeket és olyan hosszú könyvespolcokat, amin a család minden könyve elfér.

A nagyobb darabok általában sokkal funkcionálisabbak és kevésbé keltik a tér zsúfolt hatását. Gondoljunk csak bele, mennyivel látványosabb egy nagy komód, mint három apró? Bár méretre közel ugyanarról beszélünk, esztétikailag mégis egészen más hatást kelt egy tömör, nagy méretű bútordarab, mint több apró társa.

A nagyobb méretű bútorok emellett könnyebben megadják a terek fókuszpontjait is; ez lehet egy esztétikus könyvespolc, egy széles ágy tele díszpárnákkal vagy éppen egy szépen kidekorált komód. Eme bútorok tehát nemcsak a letisztultságot erősítik, de igyekeznek az életünk is praktikusabbá, otthonunkat pedig látványosabbá tenni.

Ha te is szívesen beszereznél hasonlókat az otthonodba, itt szemezgethetsz.